Συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις η Τσολακίδου

IMG_9839

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια (U18) βρίσκεται στην 33η θέση τέσσερις γύρους πριν από την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών, στη Ρήγα (Λετονία)...Σε ποιες θέσεις έχουν πλασαριστεί Κουβάτσου, Παυλίδου, Μάκκα και Γράψα

Στην τελική ευθεία μπήκε το 18o Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών που διεξάγεται στη Ρήγα με την Σταυρούλα Τσολακίδου να συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις της. Η πρωταθλήτρια Ελλάδος και κάτοχος του παγκοσμίου πρωταθλήματος (U18) ξεκίνησε τη διοργάνωση με ισοπαλία κόντρα στην Ιταλίδα Tea Cueci, ενώ στον δεύτερο κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη της έχοντας τα μαύρα πιόνια, κόντρα στην Αυστριακή Veronika Exler. Ωστόσο στον αμέσως επόμενο γύρο γνώρισε την πρώτη ήττα στη διοργάνωση από την 33χρονη Λετονή Ilize Berzina.

Από εκεί και πέρα ακολούθησαν δύο μεγάλες νίκες για την 16χρονη κόντρα στη Ρωσίδα Alina Balaian και την Ουκρανή Nataliya Buska γεγονός που την έφεραν ακόμη και στην 8η θέση της γενικής βαθμολογίας, όμως η ήττα από τη Ρωσίδα Olga Girya την έστειλε στην 56η θέση. Την Δευτέρα η Τσολακίδου κατάφερε να σημειώσει την τέταρτη νίκη της κόντρα στην σκακίστρια από την Αρμενία, Lilit Galojan ανεβαίνοντας στην 33η θέση. Στον όγδοο γύρο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή Iulija Osmak έχοντας τα μαύρα πιόνια.

Ανεβαίνει η Κουβάτσου

Μετά από δύο ισοπαλίες και τις δύο ήττες στους τέσσερις πρώτους γύρους, η παγκόσμια πρωταθλήτρια (U20) το 1999, έδειξε να ανακάμπτει σημειώνοντας δύο συνεχόμενες νίκες απέναντι στην Ρωσίδα Margarita Zvereva και την Ολλανδή Anna-Maja Kazarian ανεβαίνοντας στην 103η θέση. Η Κουβάτσου δεν θα αγωνιστεί στον όγδοο γύρο καθώς έχει ρεπό, αλλά θα πάρει μέρος κανονικά στους υπόλοιπους τρεις. Λίγο πιο κάτω από την Κουβάτσου βρίσκεται η Κατερίνα Παυλίδου η οποία ξεκίνησε εντυπωσιακά έχοντας μία νίκη, κόντρα στην Τσέχα Joanna Worek και τρεις ισοπαλίες. Ωστόσο η δευτεραθλήτρια Ελλάδος από εκεί και πέρα γνώρισε τρεις σερί ήττες με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 108η θέση.

Η Ελληνίδα σκακίστρια θα αντιμετωπίσει την Τρίτη την Εσθονή Anastasia Sinitsina έχοντας τα λευκά πιόνια. Στην 110η θέση βρίσκεται η Ιουλία Μάκκα που ξεκίνησε με νίκη στη διοργάνωση απέναντι στην Γερμανή Filiz Osmanodja, ενώ η δεύτερη νίκη της για την ώρα, ήταν απέναντι στην Ρωσίδα Anastasya Paramzina. Όσο για την τέταρτη εκπρόσωπό μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ρήγα, Γεωργία Γράψα, βρίσκεται στην 118η θέση έχοντας σημειώσει δύο νίκες απέναντι στις Ramona Golsta (Λετονία) και Johanna Worek (Τσεχία).

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.