Πολύ καλές εμφανίσεις από τις Ελληνίδες σκακίστριες

Στιγμιότυπο 2017-04-21, 3.00.52 μμ

Μετά την ολοκλήρωση του 9ου γύρου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Ρίγα, η ελληνική αποστολή σημείωσε δύο νίκες και μία ισοπαλία, ενώ τη μοναδική ήττα υπέστη η Τσολακίδου που υποχώρησε στην 76η της βαθμολογίας

Σε γενικές γραμμές ο 9ος γύρος ήταν ο πιο πετυχημένος από τις Ελληνίδες σκακίστριες που βρίσκονται στη Ρίγα (Λετονία) στο πλαίσιο του 18ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Με δύο γύρους να απομένουν για την ολοκλήρωση της κορυφαίας διοργάνωσης της Ευρώπης, η χώρα μας μέτρησε δύο νίκες, μία ισοπαλία και μια ήττα. Η Σταυρούλα Τσολακίδου, που βρίσκεται στην ψηλότερη θέση σε σχέση με τις υπόλοιπες παίκτριες, ηττήθηκε από την Valentina Columenko (Κροατία) υποχωρώντας στην 76η θέση της γενικής κατάταξης.

Αντίθετα η Γεωργία Γράψα κατάφερε να επιβληθεί της Λετονής Neliija Maklakova, ανεβαίνοντας στην 114η θέση, ενώ νίκη σημείωσε και η Κατερίνα Παυλίδου κόντρα στην επίσης Λετονή Margarita Parhomenko και πλέον βρίσκεται στην 110η θέση. Τα θετικά αποτελέσματα συνεχίστηκαν για την Ιουλία Μάκκα, η οποία μετά τη νίκη της στον 8ο γύρο αναδείχθηκε ισόπαλη στην αναμέτρηση με την Αζέρα Turkan Mamedjarova αποτέλεσμα που την έφερε στην 97η θέση.

Συνεχίζει το δίδυμο…

Τίποτα δεν άλλαξε στην κορυφή της βαθμολογίας με τις Nana Dzagnidze και Aleksandra Goryachkina να «συγκατοικούν» στην πρώτη θέση, παρά το γεγονός ότι καμία από τις δύο δεν εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία της άλλης! Η Dzagnidze αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ουκρανή Mariya Muzychuk, ενώ το ίδιο συνέβη και στο παιχνίδι της Goryachkina με την Ρωσίδα Alina Kashlinskaya το οποίο έληξε χωρίς νικητή. Η μάχη μέχρι το τέλος τηε διοργάνωσης αναμένεται συναρπαστική καθώς εκτός από τον τίτλο θα δοθούν και 14 εισιτήρια για την πρόκριση στο παγκόσμιο κύπελλο.

Copyright © 2017 Other Sports News. All rights Reserved.