ΝΑΤΟ Chess Championship 2017: Μετάλλιο στο ντεμπούτο για τα ελληνικά χρώματα

dsc_60814

Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, ελληνική αποστολή αποτελούμενη από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία καταλαμβάνοντας την 4η θέση στο ομαδικό, ενώ στα ατομικά Δόκιμος Υπαστυνόμος και Διεθνή Μετρ (ΙΜ) Αναστάσιος Παυλίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο

Οι αγώνες διοργανώθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας της Ουγγαρίας στην Βουδαπέστη αποσπώντας κολακευτικά σχόλια για τις συνθήκες φιλοξενίας και την οργανωτική αρτιότητα των αγώνων

Το πρωτάθλημα διεξήχθη με την συμμετοχή 16 κρατών (18 ομάδων) και 105 σκακιστών, με ελβετικό σύστημα 7 γύρω και χρόνο σκέψης 2 ώρες για τις πρώτες 40 κινήσεις και 30 λεπτά για το υπόλοιπο της παρτίδας. Το γεγονός αυτό οδήγησε σε αρκετά ενδιαφέρουσες παρτίδες και πολλές ανατροπές, λόγω της συχνής πίεσης χρόνου που έφταναν οι σκακιστές.

Η αποστολή έλαβε μέρος στους αγώνες με την στήριξη και συνδρομή του ΓΕΕΘΑ/ΑΣΑΕΔ και αποτελούνταν από τους: Αρχηγός αποστολής ο Αντιπλοίαρχος (Ε) Γεώργιος Τζαμάκος του ΠΝ, αρχηγός ομάδας ο Ανθυπαστυνόμος Σπύρος Νταλαμπίρας και μέλη ο Αντισυνταγματάρχης (ΥΙ) Θωμάς Μίχος , ο Σμηναγός (Ο) Ανδρέας Νικομάνης, ο Δόκιμος Υπαστυνόμος Αναστάσιος Παυλίδης και η Αστυφύλακας Αικατερίνη Παυλίδου.

H Ελληνική αποστολή κατέφερε στην πρώτη της συμμετοχή να καταλάβει την 4η θέση στην ομαδική κατάταξη στο πρωτάθλημα, με 18,5 βαθμούς, μένοντας πίσω, μόνο από τις μεγάλες δυνάμεις της διοργάνωσης, Γερμανία ( 1η με 20 βαθμούς), Δανία ( 2η με 20 βαθμούς ) και Πολωνία (3η με 19,5 βαθμούς). Οι Έλληνες σκακιστές απέσπασαν θετικά σχόλια από τους αντιπάλους τους, αναγνωρίζοντας την υψηλή απόδοση που είχαν, αν και υπολείπονταν σε αριθμό. Επίσης στους αγώνες ομαδικού blitz που ακλούθησαν, η Ελληνική ομάδα κατέκτησε την τιμητική 5η θέση με 13 βαθμούς σε 11 αγώνες, σε σύνολο 19 ομάδων.

Η μεγαλύτερη επιτυχία ήρθε όμως σε ατομικό επίπεδο, καθώς ο Δόκιμος Υπαστυνόμος και Διεθνή Μετρ (ΙΜ) Αναστάσιος Παυλίδης κατέκτησε αήττητος την 3η θέση στην ατομική κατάταξη του τουρνουά, με 5,5 βαθμούς, κατακτώντας το πρώτο μετάλλιο στην πρώτη συμμετοχή Ελληνικής αποστολής.

Η απόδοση του ήταν εξαιρετική και στο blitz και έχοντας την καλύτερη απόδοση στην δεύτερη σκακιέρα που αγωνίστηκε με 9 βαθμούς σε 11 αγώνες του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο.

Αξιόλογη ήταν και η παρουσία των υπόλοιπων μελών τις ελληνικής ομάδας. Ο Θωμάς Μίχος συγκέντρωσε 5 βαθμούς σε 7 αγώνες και ισοβάθμησε στις θέσεις 8-13, η Κατερίνα Παυλίδου και ο Ανδρέας Νικομάνης 4 βαθμούς και ο Σπύρος Νταλαμπίρας 2,5 βαθμούς.

Η παρουσία ισχυρών σκακιστών στο πρωτάθλημα ΝΑΤΟ σε συνδυασμό με την τεράστια επιτυχία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, θέτει τις βάσεις για να καταστεί η Ελληνική ομάδα σκάκι των Ενόπλων Δυνάμεων μια από τις κορυφαίες της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τόσο στην τελετή έναρξης και λήξης, όσο και κατά την διάρκεια των συσκέψεων των αρχηγών των ομάδων, η αναφορά για την ευχάριστη έκπληξη της συμμετοχής Ελληνικής ομάδας ήταν συνεχής. Επίσης κολακευτικά σχόλια δέχθηκε ο αρχηγός τη ομάδας για το αγωνιστικό επίπεδο αυτής και φυσικά για την μοναδική γυναικεία συμμετοχή, της Αστυφύλακα, γυναίκα διεθνή μετρ (WIM) και μέλος της Εθνικής Ομάδας Γυναικών, Αικατερίνης Παυλίδου.

Η Ελληνική αποστολή, παρά το πιεστικό της πρόγραμμα αποδέχτηκε πρόσκληση της Ελληνικής Ομογένειας στην Ουγγαρία και παρέστη σε εκδήλωση για την επέτειο της Εθνικής μας εορτής που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό δημοτικό σχολείο του χωριού Μπελογιάννης της Ουγγαρίας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο ΑΣΑΕ∆, που ύστερα από αρκετά χρόνια, συμπεριέλαβε και πάλι το σκάκι στο πρόγραμμα των ετήσιων αθλητικών αγώνων, θέτοντας τα θεμέλια για την ιστορική πλέον πρώτη αποστολή ομάδας σε διεθνείς σκακιστικούς αγώνες.

 

Νταρτς World Championship: Εκπληκτικός Lewis και πρόκριση στον δεύτερο γύρο

Νταρτς

Λίγες ώρες μετά από τη νίκη του στον προκριματικό κόντρα στον Βέλγο Kenny Neyens, ο Jamie Lewis πήρε και δεύτερη νίκη με πιο εντυπωσιακό τρόπο, κόντρα στον Jonny Clayton με 3-0 ένα αποτέλεσμα που τον έφερε στον δεύτερο γύρο του θεσμού

Νταρτς World Championship: Στο κυρίως ταμπλό ο Lewis

Νταρτς

Ο Ουαλός αφυπνίστηκε μετά το 0-2 στο πρώτο σετ από τον υπερβολικά ενθουσιώδη Kenny Neyens για να επικρατήσει στη συνέχεια με 2-1 σετ και να περάσει στο κυρίως ταμπλό εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Jonny Clayton στο τελευταίο παιχνίδι του απογευματινού session

Νταρτς Robert Thornton: “Μην με ξεγράφετε”

Νταρτς

Αισιόδοξος για τη συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος φάνηκε ο Σκωτσέζος, ο οποίος στάθηκε στην εξαιρετική κατάσταση στην οποία δήλωσε ότι βρίσκεται, ενώ παράλληλα έστειλε το δικό του μήνυμα στους αντιπάλους του

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.