Γιάννης Καφενταράκης: «Σταματήστε να τρομοκρατείτε αθλητές, γονείς και σωματεία»

rio8

Ο τελευταίος εκλεγμένος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο πήρε τη δική του θέση για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό τζούντο

Ο τελευταίος εκλεγμένος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Γιάννης Καφενταράκης, έκανε την παρακάτω δήλωση, σχετικά με τις «παράνομες απαιτήσεις της προσωρινής διοίκησης» που στοχεύουν στην «κατάργηση των αρμόδιων οργάνων της ΓΓΑ», καθώς και την κατατρομοκράτηση αθλητών, γονέων και σωματείων από «μυθεύματα» και «υποθέσεις» σχετικά με παράνομους αγώνες, μη μοριοδότηση αθλητών κ.α.

Η γραπτή δήλωση του Γιάννη Καφενταράκη:

«Κάποιοι από την προσωρινή διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, έχουν βαλθεί να υποκαταστήσουν την αθλητική ηγεσία αυτής της χώρας. Με παράνομες απαιτήσεις, καταργούν θεσμούς και διαδικασίες των ανώτατων αρχών αυτής της χώρας. Πρόσφατα, με ανάρτηση στο site της ομοσπονδίας, η προσωρινή διοίκηση ζητά από τα σωματεία να μπουν σε μια διαδικασία, που μόνο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα μπορούσε να τα βάλει. Προφανώς, θεωρούν ότι το Πρωτοδικείο εκτός από την προσωρινή διοίκηση, τους έδωσε το δικαίωμα να υποκαταστήσουν και τα αρμόδια όργανα της ΓΓΑ.

Εμείς, για να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις της προσωρινής διοίκησης, που ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ τον κόσμο του τζούντο, θα θέλαμε να γνωρίσουμε τα εξής σε απάντηση του υπ’ αριθμ. 7171/2017 εγγράφου της ομοσπονδίας:

Στο άρθρο 6 του Καταστατικού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο προβλέπονται τα έγγραφα, τα οποία το εκάστοτε σωματείο-μέλος υποχρεούται να προσκομίσει στην Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο. Τα αναφερόμενα στο ως άνω έγγραφο της προσωρινής διοίκησης δικαιολογητικά αναφέρονται στα απαιτούμενα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έγγραφα για τη χορήγηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 2725/1999. Συνεπώς η προσωρινή Διοίκηση λανθασμένα αναζητεί τα ως άνω έγγραφα.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (εφόσον μας ζητηθούν από την τελευταία) προκειμένου να προσκομίσουμε τα σχετικά με την ειδική αθλητική αναγνώριση έγγραφα ως μόνη αρμόδια για να κρίνει τη συνδρομή ή όχι αυτής.

Όσον αφορά στην «καταγγελία» ότι 10 σωματεία μέλη της ομοσπονδίας δεν ήταν καταγεγραμμένα στα αρχεία της και ότι έλαβαν παράτυπα μέρος σε γενικές συνελεύσεις, σε επίσημους αγώνες της ομοσπονδίας και ότι μοριοδοτούνταν παράτυπα οι αθλητές, εμείς ΑΠΑΝΤΑΜΕ με έγγραφα και όχι με μυθεύματα και “υποθέσεις”. Και η ΑΠΟΛΥΤΗ αλήθεια βρίσκεται στο ΕΠΙΣΗΜΟ έγγραφο που επισυνάπτεται. Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους ώστε να μην τρομοκρατούνται οι αθλητές, οι γονείς και τα σωματεία».

Νταρτς World Championship: Εκπληκτικός Lewis και πρόκριση στον δεύτερο γύρο

Νταρτς

Λίγες ώρες μετά από τη νίκη του στον προκριματικό κόντρα στον Βέλγο Kenny Neyens, ο Jamie Lewis πήρε και δεύτερη νίκη με πιο εντυπωσιακό τρόπο, κόντρα στον Jonny Clayton με 3-0 ένα αποτέλεσμα που τον έφερε στον δεύτερο γύρο του θεσμού

Νταρτς World Championship: Στο κυρίως ταμπλό ο Lewis

Νταρτς

Ο Ουαλός αφυπνίστηκε μετά το 0-2 στο πρώτο σετ από τον υπερβολικά ενθουσιώδη Kenny Neyens για να επικρατήσει στη συνέχεια με 2-1 σετ και να περάσει στο κυρίως ταμπλό εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Jonny Clayton στο τελευταίο παιχνίδι του απογευματινού session

Νταρτς Robert Thornton: “Μην με ξεγράφετε”

Νταρτς

Αισιόδοξος για τη συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος φάνηκε ο Σκωτσέζος, ο οποίος στάθηκε στην εξαιρετική κατάσταση στην οποία δήλωσε ότι βρίσκεται, ενώ παράλληλα έστειλε το δικό του μήνυμα στους αντιπάλους του

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.