Η Μαρία Βιμπρανιετσόβα ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί της Ευρώπης

Η κάτοχος του τίτλου μπορεί να μην έκανε το repeat ωστόσο με άλμα στα 52 μέτρα έφτασε μια ανάσα από την κορυφή χάνοντας το χρυσό μετάλλιο για 20 εκατοστά...Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το τέταρτο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γράφοντας τη δική της ιστορία...Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα η αθλήτρια από τη Λευκορωσία Natalia Berdnikava με 52.20μ.

Η εκπληκτική Μαρία Βιμπρανιετσόβα έγραψε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θαλάσσιου σκι στην Λιέιδα τη δική της ιστορία κατακτώντας ένα ακόμη μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η Ελληνίδα αθλήτρια και κάτοχος του τίτλου, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου «πετώντας» στον τελικό στα 52 μέτρα χάνοντας το χρυσό μετάλλιο για 20 εκατοστά!

Η Βιμπρανιετσόβα αγωνίστηκε έκτη μετά την 5η θέση που πήρε στον προκριματικό γύρο παίρνοντας προβάδισμα από τις υπόλοιπες φιναλίστ. Η χαρά όμως δεν κράτησε για πολύ καθώς στο αμέσως επόμενο άλμα η Λευκορωσίδα Natalia Berdnikava «προσγειώθηκε» 20 εκατοστά πιο μακριά (52.20 μέτρα) παίρνοντας την πρωτοπορία.

Από εκεί και πέρα η αγωνία ήταν μεγάλη καθώς απέμεναν τρία άλματα. Πρώτη επιχείρησε η επίσης Λευκορωσίδα Hanna Straltsova η οποία είχε άλμα στα 50.4 μέτρα, με την Βιμπρανιετσόβα να βρίσκεται μια ανάσα από το βάθρο. Αυτό επιβεβαιώθηκε στην επόμενη προσπάθεια με την Γαλλίδα Nancy Chardin να κάνει 51.4 μέτρα και την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να αγκαλιάζει το βάθρο.

Αυτό που έμενε ήταν να δούμε και το χρώμα του μεταλλίου, με το άλμα της Φιλανδής και νικήτρια στον προκριματικό γύρο, να φτάνει στα 51.6 μέτρα κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο για μόλις 20 εκατοστά και την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί της Ευρώπης κατακτώντας το τέταρτο μετάλλιο σε επίπεδο ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αναμφίβολα μια τεράστια επιτυχία για την Μαρία Βιμπρανιετσόβα, η οποία συνεχίζει να πρωταγωνιστεί σε ευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο και να αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως μία από τις πιο σημαντικές αθλήτριες στο άλμα θαλάσσιου σκι, όχι όμως και στη χώρα της…

Αποτελέσματα-Τελικός

1. Berdnikava Natallia (Λευκορωσία) 52.2μ.
2. Βιμπρανιετσόβα Μαρία (Ελλάδα) 52.0μ.
3. Lammi Menestrina Jutta (Φινλανδία) 51.6μ.
4. Chardin Nancy (Γαλλία) 51.4μ.
5. Straltsova Hanna (Λευκορωσία) 50.4μ.
6. Francke Lisa (Σουηδία) 49.8μ.
7. Danisheuskaya Aliaksandra (Λευκορωσία) 49.3μ.
8. Turets Irina (Λευκορωσία) 47.8μ.
9. Bonnemann Giannina (Γερμανία) 45.4μ.
10. Bagnoli Alice (Ιταλία) 39.5μ.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.