Το τζούντο στηρίζει τους “καθαρούς” Ρώσους αθλητές

Marius Vizer SportAccord 2015 4

Η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο (IJF) τόνισε δια στόματος του προέδρου της, Marius L.Vizer ότι θα στηρίξει τους Ρώσους αθλητές που δεν εμπλέκονται στην υπόθεση ντόπινγκ

Ο Αυστριακός πρόεδρος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι αθλητές της Ρωσίας που δεν εμπλέκονται σε υποθέσεις ντόπινγκ, τελικά θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ενώ κλείνει λέγοντας ότι επιτρέποντας τη συμμετοχή των συγκεκριμένων αθλητών θα σταλθεί ένα θετικό μήνυμα σε όλους τους νέους αθλητές, στους οποίους η κίνηση αυτή θα γίνει παράδειγμά αλληλεγγύης και φιλίας και όχι ένα παράδειγμα Ψυχρού Πολέμου.

«Μετά την δημοσίευση της έκθεσης McLaren και τις τελευταίες εξελίξεις στον αθλητικό κόσμο, θα θέλαμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας σε όλους τους Ρώσους αθλητές που δεν εμπλέκονται σε υποθέσεις ντόπινγκ. Υποστηρίζουμε θερμά τους “καθαρούς” αθλητές και ελπίζουμε ότι θα συμμετάσχουν κανονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Από την πλευρά του τζούντο, η παρουσία των Ρώσων αθλητών είναι πολύ σημαντική, καθώς η ρώσικη ομοσπονδία είναι ένα εξέχον μέλος της JIF και με μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη του τζούντο.

Πιστεύουμε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πρέπει να δώσουν ένα μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης σε όλους τους αθλητές, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου. Ελπίζουμε ότι η συμμετοχή των Ρώσων αθλητών στο Ρίο θα είναι ένα θετικό μήνυμα προς όλους τους νέους αθλητές, αλλά και ένα παράδειγμά αλληλεγγύης, αντί ένα παράδειγμα ενός ακόμη Ψυχρού Πολέμου».

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.