Ο Rana αντικαταστάτης του Yadav στα 74κ.

14opwcd1s1_5822-2

Εν μέσω αποδοκιμασιών η Ινδική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΙΟΑ) επέλεξε να στείλει στο Ρίο τον Pavreen Rana ως αντικαταστάτη του τιμωρημένου, λόγω ντόπινγκ, Narsingh Yadav

Αν και οι απόψεις ήταν διαφορετικές για τον αθλητή που θα έπαιρνε τη θέση του τιμωρημένου Yadav στην κατηγορία των 74κ. στην ελεύθερη πάλη, η ΙΟΑ το βράδυ της Τρίτης αποφάσισε να στείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τον Pavreen Rana. O Yadav, ο οποίος εξασφάλισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Λας Βέγκας, βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί από την IOA μένοντας εκτός Ρίο.

Ο Ινδός παλαιστής αρνήθηκε τις κατηγορίες αμφισβητώντας το αποτέλεσμα του δείγματος. Πάντως μερίδα Τύπου, αλλά και φίλοι του αθλήματος εξέφρασαν την απογοήτευσή τους τόσο για την τιμωρία του Yadav, όσο και για την επιλογή του Rana. Μάλιστα αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι προσπάθησαν να πείσουν την επιτροπή ότι μια καλή λύση για την αντικατάσταση του Yada θα ήταν ο Sushil Kumar, ο οποίος προτού μεταπηδήσει στα 74κ. είχε ένα χάλκινο μετάλλιο και ένα ασημένιο σε Πεκίνο και Λονδίνο στην κατηγορία των 66κ, ενώ στα 74κ. είχε κατακτήσει τους Αγώνες Κοινοπολιτείας στη Γλασκώβη το 2014.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.