Τραγωδία

Τραγωδία στο Yaroslav

Το τελευταίο αντίο…

Συγκινητικές στιγμές στο “MinskArena” από τους παίκτες της Dynamo (video)

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχτηκαν στο γήπεδο της DynamoMinskόπου, υπό κανονικές συνθήκες, χθες βράδυ θα διεξαγόταν το παιχνίδι κόντρα στην LokomotivYaroslavlγια την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος χόκεϋ επί πάγου. Η τελετή για τους αδικοχαμένους παίκτες πραγματοποιήθηκε ακριβώς την ώρα που γινόταν και το παιχνίδι. Τα εισιτήρια είχαν πωληθεί αρκετές μέρες πριν την τραγωδία, ωστόσο όλοι έδωσαν το παρών μαζί, όπως και ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, AleksandrLukashenko.

Η κατάμεστη από 15χιλ. άτομα αρένα έμεινε βουβή όταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο εμφανίστηκαν τα πορτραίτα των 37 θυμάτων τα οποία τοποθετήθηκαν πάνω στον πάγο. Κάθε όνομα που ακουγόταν από τα μεγάφωνα του γηπέδου το ακολουθούσαν χειροκροτήματα, ενώ οι παίκτες της Dynamoντυμένοι με τις στολές τους έδωσαν φόρο τιμής με ένα δικό τους μοναδικό τρόπο.

Δείτε τα videos

http://www.dailymotion.com/embed/video/xkzg0o?width=320

Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι…

Η τραγωδία του Yaroslavlέχει αποτελέσει ισχυρό πλήγμα όχι μόνο για το ρώσικο χόκεϋ επί πάγου αλλά και για όλο τον κόσμο. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας χόκεϋ επί πάγου της Ρωσίας (KHL) AleksandrMedvedev,έκανε δηλώσεις λέγοντας ότι η Lokomotivθα συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα και μάλιστα θα είναι τόσο ισχυρή όσο και πριν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του αθλήματος όλες οι ομάδες του KHLείναι έτοιμες να διαθέσουν τους καλύτερους παίκτες τους προκειμένου να χτιστεί από την αρχή η ομάδα του Yaroslavl! «Το πιο σημαντικό είναι ότι όλες οι ομάδες του KHLέχουν ήδη ενημερώσει τη διοργανώτρια αρχή ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρηθεί η Lokomotivστο ίδιο επίπεδο που ήταν πριν από το θλιβερό γεγονός» δήλωσε ο Medvedev.

Πάντως, η εφημερίδα SportExpress ανακοίνωσε ότι 36 συνολικά παίκτες έχουν εκφράσει την επιθυμία για να ενταχθούν στην Lokomotiv. Στο τιμόνι της ομάδας αναμένεται να βρεθεί ο PyotrVorobyevπου ήταν κόουτς τη χρονιά που ο σύλλογος κατακτούσε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του το 1997. Ο Vorobyevσυνέχιζε να εργάζεται στην ομάδα, αλλά στις ακαδημίες.  

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.